Ajándékutalvány – Mikor éri meg, és hol válassz?

kisfiú ajándékot ad az édesanyjának

Bizonyára ha ezen az oldalon jársz, érdekel, hogy hogyan válassz ajnádékutalványt, de legfőképpen hol vásárolhatsz, hol találod meg őket a legjobb áron? Olvass tovább, és sok éves tapasztalatnak köszönhetően elmondom neked azokat a trükköket, amelyeket alkalmazva a legjobb árhoz juthatsz!

Mi az az ajándékutalvány?

Sokan nem vagyunk tisztában azzal, hogy mi az az ajándékutalvány. Az ajándékutalványnak sok neve van, kupon, ajándékkupon esetleg coupon angolul. Általában ezt vásárlás előtt vagy után szoktuk kapni. Ezekből az utalványokból is nagyon sok létezik, van olyan amely egy bizonyos százalékot von le a megvásárolni kívánt termék árából, de van olyan is amit egy barátunknak ajándékozva adhatunk, és egy bizonyos összeget képvisel ami teljes egészében levásárolható és léteznek élményajándékok is.

Vannak úgynevezett fitness utalványok is, amelyek havi bérletre válthatók ki az eddzőteremben, de akár egy wellness hétvégére is beültethetjük ezekkel a szerettünket.

Mostmár, hogy tudod mi is az az ajándékutalvány, térjünk rá arra, hogyan kaphatod meg ezeket, hol tudod megvásárolni, vagy esetleg mik azok a kisebb trükkök, amelyekkel ha leleményes vagy, nagy előnyre tehetsz szert.

Hogyan juthatsz ajándékutalványhoz okosan?

Gondoljunk csak bele, az átlag ember, hogyan juthat ilyenfajta kuponokhoz? Vagy egy termékhez kapja, például egy könyvhöz, ami azt biztosítja, hogy a következő könyv árából 10%-ot levon, vagy ha valamilyen klubtagsága van, mint például a TESCO-nál, ott havonta kap ilyen ajándékokat, illetve klubbtagnak sem kell lennie sok esetben, mivel a vásárlás után, szinte úgy vágják hozzá az emberhez, ezzel ösztönözve a vásárlót, hogy következőre is hozzájuk térjen vissza.

A McDonaldsnak illetve a Burger Kingnek, és a legtöbb ilyen gyorséttermi láncnak is van kupon rendszere, amivel olcsóbban étkezhetsz, sőt mostmár nem is kell gyüjtened, az is elég, ha csak a telefonodon bemutatod a kasszásnak a kupont, és ő már be is csipogja a gépre.

Tehát ma már az internetnek köszönhetően nagyon gyorsan tudsz ajándékutalványhoz jutni.

Hogyan használhatod ezeket ajándék ötletként?

Ezek a dolgok kiválló ajándékként szolgálnak nagyon sok ember illetve családtag, barát számára, mivel teljes mértékben te szabod meg, hogy milyet vásárolsz, igényelsz. Ha mondjuk édesanyádnak szeretnél az 50. szülinapjára valami maradandó élményt szerezni, akkor mondhatod azt, hogy adsz neki egy olyan ajándékkupont amellyet ha bevált, akkor jogosult lesz heti 4 óra masszázsra Budapest területén bárhol. Persze, ez egy erős példa, de milyen jó lenne nem igaz?

Ha az édesapádnak szeretnél vásárolni ilyet, aki szerelmes a versenyautókba, akkor veszel neki egy egész napos versenyautó élmény vezetést, amit akkor válthat be amikor akar, és ha szeretne, egyedül is mehet! Ezek az utalványok általában névre szólóak, csak annak kell jelen lennie, akinek a nevére szól!

Milyen okos módjai vannak, hogy ezeket megszerezd?

Offline, tehát nyomtatott formában nem túl sok dolog van amit tehetsz, maximum ha egy baártod vásárolt valamit, és kapott egy utalványt ami nem névre szólt, és azt te beváltod. Az online világban erre már sokkal több lehetőséged van, mégpedig a legnépszerűbb keresőmotor a Google segítségével. Ha valamilyen termékhez, vagy szolgáltatáshoz keresel kupont, írd be a keresőba hogy “Szolgáltatást kupon” vagy “Szolgáltatás kupon kód”, és a kereső máris kofigja neked dobni azokat a találatokat, amelyekben benne van ez a mondat. Nagyon sokszor nem fogsz naprakész utalványokat találni és sokszor kell próbálkozni, de van olyan, hogy egy régebbi kupon bennemarad a rendszerben és használod. Ne ahhódj, ez teljesen legális, mivel az adott cégnél még mindig él az a kedvezmény.

Én így találtam egy szolgáltatáshoz 30% kedvezményt, ami egy tavaszi leárazáshoz volt. Persze ezt csak akkor csináld, ha utána teljesen tiszta a lelkiismereted, és nem fog gyötörni a lelkiismeret furdalás! 😉